Reglement

Locatie
Buurthuis Oudwijkerdwarsstraat (Cumulus Welzijn)
Oudwijkerdwarsstraat 148
3581 LJ Utrecht (stad)

Ruimte
We kunnen gebruik maken van de ontvangstruimte, waar ook de bar zich bevindt en waar de bezoekers het buurthuis binnenkomen. Na de bar is de sportzaal van 160m2

Je hebt een tafel of een ruimte (evt met tafel) gehuurd. Er is geen afdakking waar je spullen aan kunt hangen. Als je dit zou willen, moet je daar zelf iets voor bedenken. Er staan geen schotten tussen de tafels.

We vragen je een vorm van bekleding te regelen die reikt tot aan de grond (aan de voorzijde van de tafel ± 70cm). Zo proberen we een mate van gelijkheid te creĆ«ren en alle dozen onder de tafels uit het zicht te laten. De kleur en materiaal van je bekleding is vrij.

Opbouwen en afbouwen
Opbouwen kan van 09.00-11.00 uur
Afbouwen van 17.00-18.00 uur

Laden en lossen
Je kunt niet met de auto vlak voor de deur parkeren, dubbel parkeren mag absoluut niet. We kunnen echter wel het paaltje op de stoep voor de deur eruit halen, zodat je op de stoep kan parkeren om je spullen te lossen. Voordat je gaat opbouwen, moet je eerst je auto parkeren in de wijk (gratis, want het is een feestdag).

Vuilnis
Wij zorgen zelf dat de vuilnis van de bezoekers wordt opgeruimd. Jullie moeten zelf je eigen vuilnis meenemen en opruimen.

Muziek
Het is niet toegestaan zelf muziek te draaien i.v.m. strenge afspraken met de beheerders van het buurthuis.

Zelf meenemen
Bij de huur van de tafel en/of ruimte zit 1 stoel inbegrepen. Heb je meer stoelen nodig, dan moet je die zelf meenemen. Houd er rekening mee dat de tafels redelijk strak tegen elkaar aan staan. Aan de zijkanten kunnen dus geen stoelen worden geplaatst (tenzij je dit expliciet hebt afgesproken met ons).

Als je gebruik wilt maken van verlichting, neem dan zelf een verlengsnoer mee (met ruim voldoende lengte). Graag even aan ons doorgeven, dan kunnen we er zoveel mogelijk rekening mee houden. Er is nl. niet voldoende ruimte voor alle deelnemers.

Verder graag bekleding meenemen, zoals hierboven al vermeld, dat tot aan de grond reikt.

Openingstijden markt voor publiek
11.00-17.00 uur

Parkeren
Het parkeren is gratis in de hele stad omdat het een feestdag is. Nogmaals: niet dubbel parkeren of op de stoep elders dan aangegeven, in verband met eventuele controle door de wijkagenten.

PIN/cash

Wij vermelden in onze uitingen dat er alleen met contant geld kan worden betaald. Besteed hier zelf ook aandacht aan, om teleurstellingen te voorkomen. Je kunt eventueel gebruik maken van de pinautomaat van Japon & Jakje. Vraag bij Jakobien naar de voorwaarden. Er is ook een pinautomaat om de hoek van het buurthuis in de Burgemeester Reigerstraat.

Mailadressen
We maken een mailing-lijst waar bezoekers hun mailadres op kunnen vermelden om op de hoogte gehouden te worden van HIPPE MARKTEN in de toekomst. Op deze lijst maken we twee aanvinkbare kolommen (om aan te geven waarvoor het mailadres mag worden gebruikt): voor de Hippe Markt en/of voor de betreffende standhouder. Wij halen aan het einde van de markt deze lijsten op. Maak voor jezelf een foto met je mobieltje!

Borg
Als je je ruimte netje opgeruimd achterlaat, ontvang je aan het einde van de markt een bewijs dat de borg wordt teruggestort. Kom zelf even bij ons langs als je weggaat! Binnen 2 weken wordt het bedrag van € 25 op je rekening teruggestort.

Buurt
De buurtbewoners rondom het buurthuis hebben regelmatig geklaagd over (geluids-)overlast van evenementen in het buurthuis. Het is daarom ook niet toegestaan de ingang in de sportzaal zelf te gebruiken, ook niet om een luchtje te scheppen, te roken etc. We zullen die deur afsluiten, maar bij deze het vriendelijke verzoek je hier ook aan te houden.

EHBO aanwezig
We hebben bij het Rode Kruis twee vrijwilligers ingehuurd om de EHBO-post te bemannen. Zij zitten in de ontvangstruimte, als je binnenkomt rechts. Mocht er dus iets gebeuren, dan kun je daar naar toe (verwijzen).

Heb je zelf je BHV? Laat het ons weten! Altijd fijn om in geval van nood jouw expertise te raadplegen!

Alarm in pand
Aan de ontvangstruimte grenzen twee trappenhuizen die naar de ruimtes op de eerste verdieping gaan. In deze trappenhuizen is het alarm actief. 

Vragen tijdens markt
Wij staan zelf in de sportzaal in het midden. Heb je vragen, kom dan gerust ff langs. 

Eten en drinken
We hebben Stukkie Taart gevraagd de bar te bemannen. Zij zullen namens het buurthuis koffie, thee en frisdranken verkopen (dat zijn inkomsten voor het buurthuis). Stukkie Taart verkoopt...ja, hoe raad je het zo? Overheerlijke homemade stukkies taart!

Stukkie Taart is de enige die drink- en eetwaren mag verkopen. Verder zal er geen horeca zijn en wordt er geen alcohol geschonken.

Als je wilt lunchen, dan moet je zelf iets meenemen of een broodje halen bij de snackbar schuin tegenover het buurthuis.